đề kiểm tra chất lượng đầu năm lớp 7 môn tiếng anh

Đề thi khảo sát unique đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

Với Đề thi điều tra khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh năm 2021 (10 đề) được tổng đúng theo chọn lọc từ đề thi môn Tiếng Anh 7 của các trường bên trên toàn quốc để giúp học viên có kế hoạch ôn luyện từ bỏ kia đạt điểm trên cao trong số bài thi Tiếng Anh lớp 7.

You watching: đề kiểm tra chất lượng đầu năm lớp 7 môn tiếng anh

*

Tải xuống

Phòng Giáo dục với Đào tạo ra .....

Đề khảo sát điều tra quality Giữa kì 1

Năm học tập 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

A. hear B. clear C. bear D. fear

A. favourite B.slight C. fine D. high

A. polluted B. prepared C. recycled D. watered

A. open B. doing C. going D. cold

II. Choose the best answer (A, B, C or D) lớn complete these sentences.

1. ……………… the film is late, I will wait to lớn watch it.

A. Because B. When C. But D. Although

2. My father first ……………… Da Lat in 2010.

A. go B. went C. visited D. been

3. If the weather ……………… good, I ………………. camping with classmates.

A. is / go B. is / will go C. will be / go D. will be / will go

4. Walking to lớn school will help ……………… air pollution.

A. reduce B. reuse C. recycle D. refill

5. My sister ……………… trang chính for school yet.

A. didn’t leave sầu B. don’t leave C. hasn’t left D. isn’t leaving

6. Amsterdam is one of the ……………… cities in the world.

A. peacefulest B. peacefuler C. most peaceful D. more peaceful

7. Which one is different?

A. running B. during C. swimming D. fishing

8. Find the word which has a different sound in the part underlined.

A. cthảm bại B. cow C. throw D. open

III. Choose the correct answer A, B, C or D khổng lồ complete the passage.

People need to breathe. If they don’t breathe, they (1) ____________ die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) ___________ air, they will have sầu breathing problems. Plants & animals need (3) __________ air too. A lot of the things in our lives create harmful gases và (4) _________the air dirty, like cars, motorbikes, & factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.

1. A. must B. are C. will D. won’t

2. A. fresh B. clean C. cleaner D. dirty

3. A. clean B. safe C. dirty D. polluted

4. A. get B. make C. give sầu D. made

IV. Read the following passage and answer the questions.

There are two main kinds of sports: team sports & individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball và volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want khổng lồ get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals và team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sầu sports.

1. How many main kinds of sports are there?

-> ……………………………………………………………………………………..

2. Do team sports require two separate teams?

-> ……………………………………………………………………………………..

3. Why vị two separate teams compete against each other?

-> ……………………………………………………………………………………..

4. Are team sports always called competitive sầu sports?

-> ……………………………………………………………………………………..

V. Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

-> ……………………………………………………………………………………..

2. It rained hard yesterday. I went khổng lồ school on time. (Combine these sentences with “although”)

-> ……………………………………………………………………………………..

Hiển thị đáp án

Lời giảiI.

1. C 2. A 3. A 4. B

II.

1. D. Although 3. B. is / will go 5. C. hasn’t left 7. B. during

2. C. visited 4. A. reduce 6. C. most peaceful 8. B.cow

III.

1. C. will 2. D. dirty 3. A. clean 4. B. make

IV.

1. There are two main kinds of sports.

2. Yes, they do.

3. They compete against each other because they want khổng lồ get the best score.

4. No, they aren’t.

V.

1. Because he was lazy, so he got a bad mark yesterday

2. I went to lớn school on time although it rained hard yesterday.


Phòng Giáo dục đào tạo và Đào tạo ra .....

Đề điều tra quality Giữa kì 1

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the best option to lớn complete the following sentences.

1. ________ grade are you in?

A. When B. Which C. Where D. How

2. Hoa lives ______Ha Noi, ______ 12 Tran Hung Dao Street.

A. on – at B. in – on C. in – at D. on – in

3. – "Hi, Phong. Nice khổng lồ meet you again!"- "Hi, Kha. Nice lớn meet you, ______."

A. too B. also C. so D. then

4. __________ is from your house lớn the post office?

A. How much B. How many C. How often D. How far

5. How __________ rice vị you want?

A. much B. many C. a lot of D. lots of

6. "What's your ___________, Hoa?" "- It's Pmê say. My middle name is Thi."

A. middle B. family C. full D. age

7. Would you lượt thích _______ a movie?

A. see B. seeing C. khổng lồ seeing D. khổng lồ see

8. Hoa has lots of friends in Hue but she ________ any friends in Ha Noi.

A. not have B. don't have C. doesn't have D. isn't have

9. Lan is in my class. She is my _______.

A. classroom B. classmate C. class D. neighbor

10. Her old school is ________ than her new school.

A. big B. the biggest C. the bigger D. bigger

II. Read the passage then answer the questions below.

Thu is a new student in class 7 B. She is from Da Nang and her parents still live sầu there. She lives with her uncle & aunt in Ho Chi Minc City. Her school is not far from her house –about one kilometer, so she goes lớn school by xe đạp. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn't have sầu many friends. She is unhappy. She misses her parents and her friends in Da Nang.

1. Where is Thu from?

..........................................................................................................

2. Where does she live?

..........................................................................................................

3. How does she go to lớn school?

..........................................................................................................

4. Does she have a lot of friends in Ho Chi Minc City?

..........................................................................................................

5. Why is Thu unhappy?

..........................................................................................................

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B.

A

B

1, How old are you?

2, How vày you go khổng lồ school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking lớn on the phone?

A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

IV. Give the correct form or of the verbs in brackets.

1. My father ___________ (listen) to lớn the radio everyday.

2. Let's _____________ (meet) in front of the movie theater.

3. Nga ______________ ( talk) khổng lồ her friends now

4. Hung _______ (come) from Hanoi but he ______________ (stay) with his relatives in Ho Chi Minh City at the moment.

V. Put the words provided in the correct order to lớn make meaningful sentences.

1. our / classmate/ is / this / new/./

...................................................................................................................

1. with / her / lives / Hoa / in / uncle và aunt / Ha Noi.

See more: Doraemon Giúp Nobita Trả Thù Chaien Và Xeko, Game To Mau Doremon Va Nobita Va Xuka Va Doremi

...................................................................................................................

1. house/ is / the market? / far/lớn /from/ how / it / Trang's

...................................................................................................................

1. goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / to lớn / by

...................................................................................................................

1. many / students / my / have sầu / doesn't / old class/./

...................................................................................................................

Hiển thị đáp án

Lời giảiI.

1. B 2. C 3. A 4. D 5. A

6. B 7. D 8. C 9. B 10. D

II.

1. She is from Da Nang.

2. She lives in Ho Chi Minch City.

3. She goes to school by bike.

4. No, she doesn't have many friends in Ho Chi Minch City.

5. Because she misses her parents and her friends in Da Nang.

III.

2. E 3 – F 4 – A 5 – B 6 – D

IV.

1. listens 2. meet 3. is talking 4. comes – is staying

V.

1. This is our new classmate.

2. Hoa lives with her uncle and aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang's house to the market?

4. Mr Hoang goes lớn work by bus every day.

5. My old class doesn't have many students.


Phòng Giáo dục đào tạo với Đào sinh sản .....

Đề điều tra quality Giữa kì 1

Năm học 2021

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1.

A. thin

B. bird

C. shirt

D. girl

2.

A. healthy

B. everything

C. this

D. thank

3.

A. children

B. teacher

C. chair

D. school

4.

A. volunteer

B. share

C. nightmare

D. prepare

5.

A. wanted

B. liked

C. needed

D. decided

II.Choose the best answer.

1. What are you..................? -I'm playing soccer.

A. Do B. khổng lồ vì C. doing D. does

2. Peter........khổng lồ Linda about his vacation last week.

A. talks B. talked C. talking D. to talk

3. ............is the matter with you? – I have a toothabít.

A. What B. How C. When D. Why

4. What does he look..............................? – He is fat và short.

A. Like B. at C for D. after

5. Would you lượt thích.................................with us, Mai?

A .have sầu lunch B. having lunch C. khổng lồ have lunch D. to have sầu a lunch

6. ...............is it from your house to your school ? – About 2 km

A.How far B. How many C. How long D. How much is it.

7. It's half................five now.

A. to B. past C. from D. by

8. We have a literature class.................eight forty.

A. On B. in C. by D. at

9. My classes always..................................at 7 a.m.

A. begins B. beginning C. to lớn begin D. begin

10. I don't know how..........................this lesson.

A. to lớn learn B. learn C. learning D. learned

III. Give sầu the right khung of the verbs in brackets.

1. Tomorrow, Lan (not go) .................... lớn the movie theater.

2. Yesterday, I ...............(not/ go) lớn work.

3. If he ..................(not/ study) hard, his parents........................(feel) angry.

4. She ..............................never..................................(eat) a pizza before.

5 ...............................you ever ...........................(visit) London ?

– Yes. I..........................(go) there 2 years ago.

6. You had better ..............................(brush) your teeth after every meal.

7. Why ..............................you ..............................(not go ) khổng lồ the buổi tiệc nhỏ last night?

8. I'm going lớn the post office (buy).............................. some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline và correct it.

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.

2. You shouldn't run or walk careless around the lake.

3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.

4. There are a large, modern bathroom in the house.

5. Many people think that teachers give students too many homework.

V. Read the passage & answer the questions.

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes. Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, and explore volcanoes...... Some trang chủ Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. And they can vì housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet's name was Homer. They cleaned things & they made things. But they were not real. Notoàn thân was able khổng lồ make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will vì chưng things that we can't do. Or they will vị things that we don't want khổng lồ vày. Or they will bởi vì things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able khổng lồ fight fires. Soldier Robots will be able to help us fight wars. Doctor Robots will be able khổng lồ help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

.............................................................................................

2, Does a robot make mistakes?

................................................................................................

3, What can Worker robots do?

................................................................................................

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

................................................................................................

5, What other kinds of robots will we have in the future?

................................................................................................

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same .

See more: Top 15+ Phần Mềm Mô Phỏng 3D, Phần Mềm Mô Phỏng Solidworks Simulation

1. What is your brother's favourite sport?→ What.............................................?

2. He is the best at playing football in the club?→ Notoàn thân............................................